Spanje een wijnland om van te genieten! 06-04-2023

Spanje

Datum:

06/04/2023

Aanvang:

19:30

Cursus locatie

Kindcentrum Boschveld

Beste wijnliefhebber,

Afgelopen maanden heb ik met een aantal andere wijndocenten een cursus over het wijnland Spanje gevolgd.
We zijn benaderd door het Spaans Wijnbureau. Zij willen binnen Europa mensen opleiden om de diversiteit en de veranderingen binnen de Spaanse wijnregio`s te promoten.
Acht inspirerende ochtenden hebben we online les gevolgd vanuit Madrid en veel opgestoken over de druivenrassen, de veranderingen in de wijnstreken, mousserende en versterkte wijnen, wijn & spijs en de variatie aan wijnen uit dit enorme wijnland.
Dit wil ik graag met jullie delen. Daarom in het najaar drie avonden over Spanje om dit immense wijnland beter te leren kennen en wijnen te proeven die karakteristiek, bijzonder en onbekend zijn.
Er komt voor jullie een map met vernieuwde lesstof en elke avond proeven we twaalf wijnen.
Het geheel wordt ondersteund door power point presentaties.

De kosten bedragen € 195. – inclusief de te proeven wijnen, lesmateriaal en iedere avond een paar lekkere hapjes.

Tijdlijnen van evenementen

1
Eerste avond

We beginnen met een stukje geschiedenis om daarna de diverse klimaten, liggingen van de wijngebieden, vinificatiemethodes, aanplant wijnstokken en etikettenleer de revue te laten passeren. Dan gaan we het noordwesten van Spanje onder de loep nemen en proeven we twaalf wijnen uit País Vasco, Cantabria en Galicia en natuurlijk ook tips voor wijn & spijs uit deze wijnstreken.

2
Tweede avond

Wat zijn de belangrijkste witte inheemse druivenrassen van Spanje? Na een uitleg hierover komen de streken onder de Pyreneeën en langs de Ebro- en Duero rivier aan bod. Onder andere de wijnstreken: Rioja, Navarra, Ribera del Duero, Toro, Rueda en Cariñena. Gedurende de avond proeven we twaalf wijnen uit de diverse streken en ook nu wijn & spijs tips.

3
Derde avond

We starten met de Spaanse blauwe druivenvariëteiten om daarna de streken langs de Middellandse Zee, het binnenland en het zuiden voor het voetlicht te halen. De wijngebieden die hier onder vallen zijn onder andere: Penédes, Priorat, Valencia, La Mancha, Valdepeñas, Extremadura en Jerez. Ook uit deze streken proeven we twaalf wijnen, waaronder bijzondere Pago`s uit La Mancha. We eindigen met een lekker hapje en een bijpassende Sherry.

Inschrijven kan niet meer

Cursus locatie

  • Kindcentrum Boschveld
  • Zernikestraat 2
  • Den Bosch
  • Vlakbij Treinstation
  • Nederland

Details cursus

  • 06/04/2023 19:30   -   22:30
  • 13/04/2023 19:30   -   22:30
  • 20/04/2023 19:30   -   23:00
Deel deze cursus
VOEG TOE AAN JE AGENDA