Karin Lips Wijnopleiding en Advies
Contactpersoon:
Karin Lips
Telefoonnummer
06-21813048
Zakelijk adres
Ruwe Berk 4
5707 PC Helmond
Uitgebreide bedrijfsbeschrijving

Genieten van wijn
Koken is een van mijn (Karin Lips) liefhebberijen. Dan komt al snel de behoefte naar boven om daarbij te genieten van een mooi glas wijn. Ik wilde meer weten van wijnen om bijvoorbeeld de juiste keuze te maken bij mooie gerechten.

Dit was voor mij de basis om in 2007 de cursus wijnbrevet te volgen en in 2009 het diploma van de internationale cursus WSET-2 te behalen.
Registervinoloog
In 2009 ben ik gestart met de vinologenopleiding aan de wijnacademie, waar ik in 2012 het diploma Registervinoloog heb behaald. Daarnaast tussentijds de opleidingen “wijnproefkunde” en “bodem en klimaat” bij OINOS gevolgd.
Associatie van Wijndocenten
Ik ben lid van de Associatie van Wijndocenten, een groep van ervaren en onafhankelijke wijndocenten door heel Nederland. De aangesloten wijndocenten zijn geselecteerd op kennis van wijn, passie voor wijn en professionaliteit. 

Door jarenlange leservaring en wijndeskundigheid bieden zij een breed scala van wijncursussen, zoals: ééndaagse/éénavond introducties, basis wijncursus, wijnbrevet, themacursussen en wijncursussen op maat.

De wijndocenten houden hun kennis actueel, wisselen ideeën en wijnervaringen uit, bezoeken veel wijnproeverijen en reizen regelmatig naar verschillende wijngebieden.
Wijnkennis
Graag inspireer ik u over de wereld van de wijn. Het ontdekken van de druivenrassen die uw voorkeur genieten ondersteund met de specifieke kenmerken van de streek, zijn steeds weer een terugkerend thema bij een onafhankelijk advies, workshops en masterclass / themaproeverijen.

Stuur boodschap naar geregistreerde