“Het Gedistilleerd Brevet”

Wil je meer weten over de boeiende en verrassende gedistilleerd wereld, dan is deze cursus iets voor jou. De inhoud van de gedistilleerd cursus is.
Iedere avond starten we met een theoretische gedeelte ondersteunt door power point presentaties.
LES 1
- — Grondstoffen voor distillatie.
- — De geschiedenis van het gedistilleerd.
- — Soorten alcohol.
- — Het distilleren.
- — Het behandelen van jenevers.
- — Het laten proeven van.
- — jonge jenever, oude jenever, moutwijn en corenwyn
LES 2
- — Typische Nederlandse dranken en het proeven hiervan.
- — Behandelen elixers en bitters.
- — Het proeven van Beerenburg en Schippersbitter.
- — Wat is advocaat?
- — Wat is vieux? Het proeven van vieux.
- — Wat is likeur? Het proeven van likeuren.
LES 3
- — Wat zijn Cognacs en Armagnacs?
- — Het proeven van twee Cognacs en twee Armagnacs.
- — Overige Wijndistillaten.
- — Het proeven van Metaxa en een Spaanse Brandy.
- — Wijndroesem Distillaten behandelen.
- — Proeven we twee Grappa`s.
- — Uitleg vruchtendistillaten.
- — Proeven van Kirsch en Calvados.
LES 4
- — De belangrijkste Whisk(e)y landen worden besproken.
- — Het proeven van Irish Whiskey, Canadian Whisky, Bourbon Whiskey, Blended Scotch Whisky en enkele Schotse Malts.
LES 5
- — Uitleg over Wodka en Gin en het proeven van deze distillaten.
- — De diverse Rum landende revue laten passeren. Proeven van Rum.
- — Wat zijn de kenmerken van deze Mexicaanse drank?
- — Het proeven van Tequila.
- — Behandelen en proeven van anijsdranken, koffielikeuren en diverse buitenlandse dranken
- — Wat zijn Cocktails?
- Cursus vindt plaats op woensdagen van 20.00 uur tot 22.30 uur.
- 11, 18 en 25 Maart 2020
1 en 8 April 2020
De prijs voor het gedistilleerd brevet bedraagt € 275. –. Dit is inclusief lesmateriaal, al de te proeven dranken enz.