Cursus Gedistilleerd
“Het Gedistilleerd Brevet”
Wil je meer weten over de boeiende en verrassende gedistilleerd wereld, dan is deze cursus iets voor jou. De inhoud van de gedistilleerd cursus is.
Iedere avond starten we met een theoretische gedeelte ondersteunt door power point presentaties.
Lesavond 1
- Grondstoffen voor distillatie.
- De geschiedenis van het gedistilleerd.
- Soorten alcohol en op welke manier worden deze gedistilleerd.
- Het behandelen van jenevers.
- Het laten proeven van: jonge jenever, oude jenever, moutwijn en corenwyn
Lesavond 2
- Typische Nederlandse dranken en het proeven hiervan.
- Behandelen elixers en bitters. Het proeven van Berenburg en Schippersbitter.
- Wat is advocaat?
- Wat is vieux? Het proeven van vieux.
- Wat is likeur? Het proeven van likeuren.
Lesavond 3
- Op deze avond komen de belangrijkste wijndistillaten aan bod zoals Cognac, Armagnac, Spaanse Brandy enz.
- Hoe worden wijndroesemdistillaten zoals Grappa en Eau de Vie de Marc gemaakt en niet te vergeten de fruitdistillaten uit onder andere Frankrijk en Duitsland.
- Het proeven van diverse dranken.
Lesavond 4
- De belangrijkste Whisk(e)y landen worden besproken.
- Het proeven van Irish Whiskey, Canadian Whisky, Bourbon Whiskey, Blended Scotch Whisky en enkele Schotse Malts.
Lesavond 5
- Uitleg over Wodka en Gin en het proeven van deze distillaten.
- De diverse Rum landen de revue laten passeren. Proeven van Rum.
- Wat zijn de kenmerken van Tequila? Het proeven van Tequila.
- Behandelen en proeven van anijsdranken, koffielikeuren en diverse buitenlandse dranken.
- Wat zijn Cocktails?